Testissä: Nokia E6 – Hyvä yrityspuhelin pitkästä aikaa

Saimme Nokialta testiin E6 älypuhelimen joka on lähinnä tarkoitettu yrityskäyttäjille. Puhelin sopii kuitenkin myös paljon viestejä kirjoittaville käyttäjille. Nokia on yhdistänyt puhelimeen kosketusnäytön ja QWERTY-näppäimistön. Nokia E6 on ulkonäöltään hyvin samannäköinen kuin E72, jossa on samanlainen QWERTY-näppäimistö.

Puhelin edestä ja takaa

Nokia E6

Nokia E6 – Ulkonäkö ja käytettävyys

Ensimmäiseksi kun näkee puhelimen, tulee siitä mieleen taskulaskin. Puhelin ei kuitenkaan ole mikään ruma, vaan pieni näyttö ja hirveä määrä painikkeita saa sen näyttämään taskulaskimelta. E6:n mitat ovat 115,5 x 59 x 10,5 mm, ja se painaa 133 grammaa, eli puhelin on samaa kokoluokkaa kun muidenkin valmistajien uutuuspuhelimet. E6:n etupuolelta löytyy QWERTY-näppäimistön lisäksi vastaus- ja hylkäyspainike sekä valikko-, kalenteri-, viesti- ja yhteystiedot painike. Jälkimmäisten painikkeiden toimintoja voidaan vaihtaa omien mieltymysten mukaisiksi. Niihin saadaan lisättyä kaksi eri toimintoa, jotka valitaan lyhyellä tai pitkällä painalluksella. Puhelimen sivulta löytyy äänentasojen säätöpainikkeet, puhekomentojen painike ja liukukytkin jolla poistetaan näppäinlukko. Parin viikon testin aikana, tuo näppäinlukonpainike aiheutti hitaudellaan välillä ongelmia. Välillä se ei suostunut avaamaan näyttöä ja välillä taas se ei suostunut kytkemään heti näppäinlukkoa päälle, 10-15 sekunnin odottelu korjasi aina ongelman.

E6:n käyttöjärjestelmänä toimii Symbian Anna. Jossa uutta ovat kuvakkeet ja ulkonäköparannukset, nettiselain, uudistettu Kartat-sovellus sekä parannettu sosiaalistenmedioiden sovellus. Valitettavasti parannuksista huolimatta netin käyttö Nokian puhelimilla on edelleen kohtalaisen kankeaa kilpailijoihin verrattuna. Sama koskee myös Facebook sovellusta. Kosketusnäyttö toimii E6:ssa erittäin hyvin, kevyt hipaisu riittää ja se reagoi nopeasti kosketukseen.

Akun kesto

Erittäin kätevä ominaisuus on se että Nokia E6:tta voidaan ladata kahdella eri laturimallilla. Normaalilla Nokian pienipäisellä liittimellä ja mini-USB liittimellä. Akku kestää muutaman päivän kovassa käytössä, kun käytössä on kolme sähköpostitiliä jota päivitetään jatkuvasti ja puhelimella puhutaan sekä lähetetään viestejä jatkuvasti. Kevyemmässä käytössä akku kesti melkein viisi päivää. Kevyenpään käyttöön kuului puhelut ja viestit pelkästään, sähköpostitilit oli poistettu puhelimesta kokonaan. Varsinkin työkäytössä on kätevää että puhelimen akku kestää edes työpäivän verran. Lähes kaikissa nykyajan huippupuhelimissa pitää olla tarkkana mitä sovelluksia/widgettejä pitää auki, jos haluaa akun kestävän koko päivän. Nokian E6:ssa voidaan ottaa virransäästö ominaisuudet käyttöön jolloin pystytään säästämään akkua, myös Widgetit voidaan laittaa offline-tilaan jolloin saadaan säästettyä akkua vieläkin enemmän.

nokia e6 (28) nokia e6 (1)

Kamera

Nokian E6:n 8 megapikselin EDoF-kamerassa ei ole automaattitarkennusta vaan se tarkentaa koko kuvausalueen, kunhan kohde eivät ole aivan lähellä. Kamerassa on kaksiosainen LED salama. Videota pystytään kuvaamaan 720p tarkkuudella. Kameralla saa otettua kohtalaisen hyviä kuvia. Se sopii tilanteisiin jossa pitää nopeasti saada kuva otettua, mutta se ei sovi ollenkaan lähikuvakseen ja en myöskään suosittele sitä ainoaksi kameraksi juhlatilaisuuksiin.

Aloitusnäytöt ja valikot

Nokian E6:n saa maksimissaan viisi aloitusnäyttöä, joihin kuhunkin pystyy lisäämään kolme eri widgetiä. Näytön vasemmassa reunassa näkyy koko ajan kello ja profiili. Vasempaan alakulmaan ilmestyy lisäksi ruutu jos on saapunut uusia viestejä tai vastaamattomia puheluita.

Valikot ovat saaneet Symbian Annan mukana uuden ilmeen ja ne ovatkin mielestäni selkeät ja helppokäyttöiset. Alapuolelta löydät paljon kuvia puhelimen työpöydistä ja valikoista. Klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi.

Nokialainen yrityskäyttöön

Mielestäni Nokia E6 on paras älypuhelin pitkään aikaan, mitä Nokia on tarkoittanut yrityskäyttöön. Nokian yrityksille suunnattu lippulaiva E7 ei saanut minua syttymään, ison ja kömpelön ulkonäkönsä takia. Sähköpostin käyttö toimii hyvin puhelimessa ja varsinkin viestien kirjoittaminen käy kivuttomasti QWERTY-näppäimistön kanssa. Jos tykkäsit E72 tai E71 mallista, Tulet todellakin tykkäämään E6:sta. Nokia on hienosti onnistunut yhdistämään hyvän QWERTY-näppäimistön ja kosketusnäytön.
Ominaisuuksia yrityskäyttöön:

  • Mail For Exchange, jolla saadaan synkronoitua sähköpostit, kalenteri, tehtävät ja yhteystiedot Outlookin kanssa. Yhteystietoja pystytään myös hakemaan yrityksen AD-palvelimelta ja ne voidaan tallentaa suoraan puhelimeen
  • Pakotettu etähallinta
  • VPN yhteys
  • Microsoft Communicator Mobile
  • Intranet
  • Tuki Microsoft Officen tuotteille (Word, Excel ja PowerPoint)
  • Hyvä akun kesto


Myös nämä artikkelit saattavat kiinnostaa sinua...


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>