Testissä: LG Optimus Black – Kevyt Android älypuhelin

LG Optimus Black (LG-P970) arvostelu tiivistettynä
Hyvää

Erittäin kevyt — Ohut, joten sopii hyvin taskuun — Kirkas 4″ Nova näyttö — Kohtalaisen hyvä kamera jossa on salama — Hyvä hinta/laatusuhde
Huonoa
Ei uusinta Android 2.3 versiota (vielä) — Akun kesto — Lukitusnäppäimen paikka — Ongelmia Exchange sähköpostin kanssa
Yhteenveto
Android älypuhelin markkinoilla käy kova kilpailu ja jokaiselta valmistajalta tulee uusia malleja vähän väliä. LG Optimus Black erottuu massasta pienen kokonsa ja erittäin kirkkaan näytön takia. Puhelin on hintaansa nähden erittäin laadukas. LG:n Android 2.2.2 versio toimii hyvin, mutta kannattaa päivittää puhelin 2.3 versioon kun se tulee saataville.
Tuotetta myy esim.:
CDON
Puhelinta on saatavilla mustana ja valkoisena

LG optimus black

lg-optimus-black front and back

Saimme testiin ”uunituoreen” LG Optimus Black älypuhelimen. Ensimmäisenä puhelimesta tuli heti huomioitua sen keveys. Painoa on hieman yli 100g. Esimerkiksi Nokian E7 älypuhelin painaa 176g ja suosittu Iphone 4 painaa 137g. Useat suuret valmistajat ovat tuoneet uudet Android mallinsa myyntiin kesän alkuun. LG:n Optimus Black kilpaileekin tasaväkisesti muiden valmistajien huippumallien kanssa parhaasta Android puhelimen tittelistä. Ainakin hinta/laatusuhteen osalta LG:n uutuusmalli pärjää kilpailijoille. Jutun lopusta löytyy kuvagalleria ja esittelyvideo.

Vertailu

Näin alkuun vertaillaan hieman Optimus Blackin ominaisuuksia kilpailijoihin nähden: (laitteiden hinnat ovat CDON.com sivustolta ja ne saattavat muuttua)

LG Optimus Black Galaxy S 2 Iphone 4 HTC Incredible S
Mitat: 122x64x9.2 125x66x8 115x59x9 120x64x12
Paino: 109g 116g 137g 135g
Hinta n.: 399€ 586€ 779€ 436€
Kamera: 5Mp 8Mp 5Mp 8Mp
Näyttö: Lcd 4″ Nova
800×480
Amoled 4,3″
800×480
Lcd 3,7″
960×640
Lcd 4″
800×480


Ominaisuuksista

Kamera

Puhelimessa on takana 5 megapikselin kamera ja edessä 2 megapikselin kamera, joka on tarkoitettu videopuheluita ja pelejä varten. Optimus Blackilla voidaan kuvata 720p videota (30fps).
Kameran kuvanlaatu oli todella hyvä ja sillä pystyi ottamaan kohtalaisen hyviä kuvia myös heikommassa valaistuksessa. Alla on kolme esimerkkikuvaa joista kaksi ensimmäistä on otettu kirkkaassa päivänvalossa ja kolmas kuva on otettu erittäin heikossa valaistuksessa. Kamera pärjää kuvanlaadussa heikoimmille pokkareille, mutta ei vedä vertoja esimerkiksi Nokian N8:n kameralle

LG optimus Black esimerkki kuva

LG optimus Black esimerkki kuva

LG optimus Black esimerkki kuva

Eletoiminnot

Optimus Blackin vasemmassa reunassa on G-painike. G-painike on tarkoitettu pelkästään eletoimintojen käyttöön. Jouduin oikein ohjekirjasta katsomaan että mikä funktio tuolla painikkeella oikein on. LG:n puhelimeen lisäämät eleet ovat käteviä, mutta ilmankin niitä olisi pärjännyt. Pitämällä G-painiketta pohjassa ja samalla kallistamalla puhelinta oikealle tai vasemmalle voidaan vaihdella työpöytiä, eli sama kuin näytön pyyhkäisy sormella. Puheluihin pystyy vastaamaan painamalla G-painiketta ja samalla ravistaa puhelinta. Puhelun pystyy myös lopettamaan samalla tavalla.

Facebook ja Twitter

LG on tehnyt Optimus Black älypuhelimeen oman Facebook for LG sovelluksen joka toimii yllättävän hyvin. Sillä pystyy tuomaan ja yhdistämään kavereiden tiedot ja kuvat Facebookista. Ja tietenkin lukemaan kavereiden tilapäivityksiä ja kertomaan omat kuulumisensa. Myös Twitterille ja Myspace:lle on omat sovelluksensa. Twitterin sovellusta tuli testattua ja se toimii hyvin, mielestäni siitä on parempi seurata ihmisten tweettejä, kuin oikeasta Twitteristä,

Sähköposti

Sähköpostin käyttöönotto oli helppoa varsinkin Gmailin osalta (Googlen käyttöjärjestelmä). .fi:n oman sähköpostipalvelimen käyttöönotto sujui kohtalaisen kivuttomasti, kunhan asetukset löytyivät palvelimen kätköistä. Exchange postilaatikon kanssa olikin ongelmia. Ensimmäisellä kerralla kaikki meni hienosti, sähköpostit alkoivat toimimaan, kalenterimerkinnät tulivat puhelimeen ja myöskin yhteystiedot tulivat hienosti. Exchange kuitenkin lopetti toiminnan jo samana iltana, valitti että ei saa yhteyttä palvelimeen. Poistin Exchange tilin ja otin sen uudelleen käyttöön, mutta se ei suostunutkaan enää toimimaan. Useat eri korjausyritykset eivät tuottaneet tuloksia. Itse en pidä Androidin sähköpostiohjelmaa kovin hyvänä. Alla olevassa kuvassa näkyy pieni käännöskukkanen joita puhelimessa oli enemmänkin.

1 nusi sähköposti??

Pelaaminen

Optimus Black ei sisällä pelejä, mutta niitä saa Android marketista hankittua. Ensimmäiseksi puhelimeen oli tietenkin pakko ladata Angry Birdsin kaikki ladattavissa olevat versiot. Angry Birds Rion ehdinkin pelaamaan läpi testijakson aikana. Pelaaminen sujui muuten puhelimella mukavasti, mutta se lämpeni takapuolelta Googlen logon kohdalta aika paljon.

Puhelimen painikkeet

Puhelimen vasemmasta reunasta löytyy äänipainikkeet ja tuo jo aikaisemmin mainitsemani G-painike. Puhelimen yläosassa on virta/lukituspainike. Tuon lukituspainikkeen olisi voinut sijoittaa paremminkin. Sen painaminen yhdellä kädellä vaati hieman sorminäppäryyttä. Virtapainikkeen vieressä on pieni luukku jonka takaa löytyy mikro USB liitäntä, jota käytetään puhelimen lataamiseen ja liittämiseen tietokoneeseen. Optimus Blackin edessä alhaalla on 4 hipaisu painiketta:

  • Valikkonäppäin – Jolla voidaan tarkistaa valittavissa olevat vaihtoehdot
  • Aloitusnäyttönäppäin – Painikkeella päästään takaisin aloitusnäkymään mistä tahansa näkymästä
  • Takaisin-näppäin – Palataan edelliseen näkymään
  • Hakunäppäin – Voidaan käyttää Internet hakuihin ja puhelimen sisällön hakemiseen

Myyntipakkaus

myyntipakkaus

Myyntipakkaus pitää sisällään puhelimen lisäksi:

  • Laturin. Jonka johdolla puhelin myös kytketään tietokoneeseen
  • Handsfree-kuulokkeet
  • Pienen ohjekirjan
  • 2Gt microSD muistikortin

Kuvagalleria

LG mainostaa puhelinta ”täydellisenä kesäpuhelimena”, joten ajattelin että kuvat puhelimesta voisikin ottaa ulkona.

 


Myös nämä artikkelit saattavat kiinnostaa sinua...


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>