Samsung Xcover 271 – Normaalia kovemmassa testissä

Anssi.fi:n testissä tällä kertaa Samsungin kovaan käyttöön valmistettu Xcover 271.

Samsung Xcover 271

Samsung Xcover 271 – Ominaisuudet

Samsung Xcover 271 on saanut ip67 luokituksen joka tarkoittaa että puhelin on lian, pölyn, iskun ja vedenkestävä ja puhelin kestää 1m syvyydessä jopa puolituntia. Puhelimen 2000mAh akku on huippuluokkaa ja sille luvataan jopa 67 päivän valmiusaika ja puheaikaa 22 tuntia.

Xcover 271 toimii 3g verkossa ja siihen on mahdollista lisätä 2Gt micro SD muistikortti. Puhelimesta löytyy 2 megapikselin kamera ja puhelimessa on myös todella tehokas led lamppu jolle löytyi paljon käyttöä talven pimeinä iltoina. Ei tarvinnut pelkällä näytön valolla tihrustaa kun illalla pimeässä menin auton lohkolämmitintä kiinnittämään. Todella tervetullut ja kätevä ominaisuus.

Samsung Xcover 271

Puhelimessa on Gps järjestelmä ja sisäänrakennettu kompassi sekä askelmittari. Puhelimen näppäimistö on selkeä ja puhelinta on juuri käteen sopiva. Olin hiukan skeptinen Samsungin käyttöjärjestelmän suhteen mutta sitä käyttäessä tuli mieleen vanhat Nokialaiset ja käyttöjärjestelmä oli erittäin helppo käyttää.

Videossa testaamme Xcoverin kestävyyttä ja vedenpitävyyttä. Puhelinta heiteltiin jäisellä maalla ja sotkettiin hiekkaan ja upotetaan veteen. On mukana myös pari hieman rankempaa testiä. Puhelin toimi näiden kaikkien testien jälkeen kuin uusi.

Samsung Xcover 271 – Testivideo

 

Samsung Xcover 271 on yksi suosikeistani ja suosittelen laitetta kaikille hyvää peruspuhelinta hakeville.

Hyvää:

 • Koko
 • Kestävyys
 • Led taskulamppu
 • Akunkesto
 • Yksinkertainen käyttää

Huonoa:

 • En keksi mitään.

 

Voit tilata Samsung Xcover 271:n mm. seuraavista liikkeistä:


Myös nämä artikkelit saattavat kiinnostaa sinua...


Kommentit

Samsung Xcover 271 – Normaalia kovemmassa testissä — 21 kommenttia

 1. ”Xcover 271 toimii 3g verkossa ja siihen on mahdollista lisätä 2g micro SD muistikortti.” Hetkinen. 2 gramman micro SD kortti? ;-)

 2. puhelimessa on kylläkin 1300mAh:n akku ja puhetta on luvattu 19 tuntia. valmiusaika 2G verkossa on luvattu 600h ja 3G verkossa 100 tuntia vähemmän. Mitä tulee vanhoihin nokialaisiin käyttöjärjestelmän kanssa niin perus-samsungeissa on ollut edelliset 15vuotta samassa paikassa välilyönnit ja muut nappulat, nokiaa ne ei muistuta.

 3. Hommasin kyseisen luurin. En ole keksinyt puhelmesta muuta huonoa kuin automaattinen näppäinlukko, jonka lukkiutumisaikaa ei voi säätää. Muuten puhelin toimii niinkuin junanvessa ja on kyllä täynnä käytönnöllisiä ominaisuuksia. Loistava tuote!

  • Mun Xcover 271 on kahden kuukauden aikana ollut jo kahdesti huollossa.Ohjelmisto sekosi. Eli käyttö aste siinä 60% paikkeilla.
   Toimiessaan tosi hyvä luuri.

 4. Lupaavat kylläkin isomman muistikortin kuin 2Gb, ”MicroSD (enintään 16 Gt) ” kertoo Samsung.com.
  Itsellä käytössä 8Gb Verbatim.

 5. Otin puhelimen näiden testien perusteella itselleni ja olen tykännyt tässä on tosi pari puutosta puhelimesta:

  Kaikissa muissa soveluksissa paitsi tekstiviesteissä, mailissa, yhteystiedoissa ja valikoissa ei Ä eikä Ö tai muutkaan erikoismerkit toimi (facebook esim).

  Puhelimessa löytyy käännöskukkasia runsaasti.

  Puhelimen akkukannen kiinnitys tuntuu löysältä, ruuvi vääntyy itsekseen puoleen väliin helposti. Tässä olisin kaivannut Nokia 5500 vertaista kiinnitystä tai jopa Sonimin oikeita ruuveja!

  Facebook sovelluksen käytettävyys on huonohko (lataa joka sivulla). Sähköposti sovellus on aika kauhea. Joutuu erikseen lataamaan sähköpostit auki.

  • kannattaa päivittää puhelimen softa, samsung Kies ohjelmalla. piuha kiinni koneeseen ja Kies softa hoitaa loput. Itsellä poistu käännösvirheet ja erikoismerkkien käyttö-ongelmat.

 6. Hyvän oloinen laite, pitää pistää hankintalistalle kun seuraavaksi vaihdan puhelinta.
  Navigointiominaisuuksista olisi kiva saada lisätietoa, kokemuksia ja ruusut/risut.

 7. Auttoiko softan päivitys milläänlailla sähköpostin toimintaan.
  Navigointi ? toimiiko sujuvasti, entä mitä kokemuksia askelmittarista.
  En löytänyt mistää tekniikanlehden testistä kyseistä puhelinta, onko tietoa kellään. – kiitos kokemuksista-

 8. Itse en ole ollut aivan täysin tyytyväinen puhelimeen. Kun automaattinen näppäinlukko on päällä saa monesti tekstiviestiä kirjoittaessaankin alkaa aukomaan lukitusta jos pitää pienen tauon kirjoittamisessa. Automaattisen näppäinlukon viivettä ei myöskään saa päivitettyä. Lisäksi suurena puutteena pidän sitä, ettei puhelimella saa nettiyhteyttä wlanin avulla. Taskulamppu on käytännöllinen, mutta sitä pystyy käyttämään vaikka näppäimet olisivatkin lukittuna. Lamppu syttyy itsestään taskussa useamman kerran päivässä. Kestävyys puhelimessa on hyvä ja on pärjännyt hyvin samassa taskussa avainten kanssa.

  Jos uudestaan pitäisi valita, niin en ostaisi tätä puhelinta. Mutta jos ei wlanin puute ja itsestään syttyvä lamppu ja jatkuva näppäinlukon klikkailu haittaa niin ihan kelvollinen luuri.

 9. Huokaus, boooring. Viime aikoina kännyköihin ei ole tullut siistejä lisätoiminnallisuuksia, joten ainakaan minulla kipinää uuden hankkimiseen ja vanhan laitteen heivaamiseen ei ole tullut. Jos vanha laite pelaa hyvin eikä uusi laite tarjoa mitään siistiä, ei ole syytä vaihtaa… Tuonkin Samsungin saisi paljon jäntskemmäksi jos turha kännykkäkamera poistettaisiin ja tilalle laitettaisiin esim. rälläkkä tai hitsipilli.

 10. Tämä saattaa olla hieman off-topic, mutta…
  Mikä käyttöjärjestelmä luurissa tarkkaan ottaen on? Mistään en ole sitä tietoa löytänyt (Proprietary OS ei kerro paljon mitään). Entä voiko f-securen tuotteita asentaa siihen? Ostin luurin tänään, ja lupaavalta vaikuttaa.

 11. Yhden huonon seikan huomasin ;( taskulamppu menee itekseen päälle..onko olemassa ohjelmaa millä sen saa niin että sen vain kun näppäin lukon avaa?

 12. Olin hankkimassa uutta puhelinta, missä mm. olisi akun pitkä kestoaika. Päädyin Xcover 271. Ensimmäisessä puhelimessa ei akun kesto ollut lähelläkään mainittua 19 h puheaikaa. Lisäksi mmutamia pikkuvikoja, joten huoltoon ja huollosta tuli kokonaan uusi puhelin. Nyt olen tehnyt 2 koetta, liittyen akun kesatoon. 1. latauskerralla akun kesto , puhe- ja valmiusaika yhteensä 4,5 vrk, josta puheaikaa 8 h 6 min. Minulla ollun käytössä GSM-taajuus ja mitään sovelluksia ei ole ollut päällä. 2. latauskerta, puhe- ja valmiusaika yht 175 h, josta puheaika 5h ja 44 min. Onko teillä esiintynyt akunkestossa vastaavaa ja jos on mitä olette tehneet saadaksenne pidemmän puheajan? Itse en ole tällä hetkellä tyytyväinen luvatun ja todellisen akun keston väliseen suhteeseen. Samoin onko teillä esiintynyt, kun käytössä on automaattinen ajan ja pvm päivitys, että yhtäkkiä kellonaika ja pvm muuttuu esim 2 vrk taakse päin ja aika on mitä sattuu. Mutta kun ko. päivitys on pois päältä toimii.Tätä on esiintynyt vain tässä mallissa, mutta molemmilla puhelimilla, mitä nyt on käytössäni ollut.

 13. Minä hommasin lokakuussa 271:n työpuhelimeksi (ensimmäinen ei-nokia, olen gsm -käyttäjä huhtikuusta 1994) koska se vaikutti ihan hyvältä vaihtoehdolta kosketusnäyttöisiin verrattuna (annoin lumian pois tämän tieltä). Vaakakupissa painoi mm. exchange -synkkaus, eli emailit ja kalenterit synkkaavat automaattisesti firman outlookin kanssa.

  Käyttöönotto oli suht helppoa, merkittävä osa ominaisuuksista asettui paikalle helposti. Menun käännösvirheiden takia osa asioista oli vähän hukassa, mutta arvaamalla hommat sujuivat. Näppäinlukon viiveen säätöä ja muita vastaavia jäin kaipaamaan, ajastettua profiilia en löytänyt. Puhelin jäi synkkaamaan laajaa puhelinluetteloa ja mailboxia.

  Pitkän synkronoinnin jälkeen käyttämään. Lisäsin firman mailin rinnalle gmailin. Toimii. Molemmat voi ajastaa hakemaan automaattisesti vain päiväsaikaan. Hienoa. Ensituntuma on että puhelin miettii joka painalluksen jälkeen melko pitkään, välillä häiritsevän pitkään (5…10s painalluksesta vasta tapahtuu). Kaikki kuitenkin vaikuttaa toimivalta. Epäilen tahmaisuuden syyksi muistin käyttöä, ja päätän muuttaa kalenterin synkronoitavaa ajanjaksoa lyhyemmäksi…tulen painaneeksi väärää nappia, puhelin kysyy muutoksen yhteydessä jotain tyhjentämisestä, ja tulen vahingossa poistaneeksi kalenterimerkinnät tietyltä ajanjaksolta, voi taivas. No, synkkaus lähtee toimimaan uudella jaksolla, hitaus jatkuu…

  Käytän puhelinta, testailen ja kytken auton kiinteään bluetoothiin. Puhelimen oma kuuloke vaikuttaa aika heikolta esitykseltä, joudun pitämään aina volumet maksimissa, ja silti pitää välillä arvailla, mitä vastapuoli sanoo. Auton bluetoothissa äänenlaatu on loistava. Vielä.

  Ja sitten se alkaa, käyttöönotosta lienee pari päivää…olen varma, että minulla on hetken päästä palaveri, mutta puhelimen kalenteri…on tälle päivälle tyhjä, minulla pitäisi olla neljä palaveria! Äkkinäinen tarkistus läppärin kalenteriin vahvistaa, että palaveri on, mutta miksi samsung on kadottanut merkinnän? Palaverin jälkeen tutkin kännykän kalenteria, ja huomaan, että lähes kaikki merkinnät on siirretty maanantaille, ja muutettu toistuviksi. Osa jopa vuoteen 2030 saakka, osa ”vain” kevääseen 2013. Huoh. Tietokoneella näkyvät kuitenkin oikein.

  Viikonloppuna tutkin asiaa tarkemmin, ja huomaan, että puhelimessa kun avaan kalenteritapahtuman ja poistan väärän toistuvuuden, palaa merkintä takaisin oikeaan aikaan. Käyn läpi muutaman kymmentä merkintää, ja kaikki näyttää olevan kunnossa. Seuraavaan viikkooon.

  Lataan puhelinta yöpöydällä ehkä noin kolmatta kertaa. Aamulla puhelin on lämmin, lähes kuuma. Ihmettelen, mutta laitan puhelimen vyökoteloon. En soita yhtäkään puhelua, mutta tunnin päästä puuttuu yksi palkki viidestä varausnäytössä. Höh. Jätän puhelimen pöydälle ja puuhailen kaiken laista. Ei puheluita. Kuuden…seitsemän tunnin kuluttua tulee varoitus akun loppumisesta, ja noin kahdeksan tunnin kohdalla puhelin sammuu. Ei yhtään puhelua!

  Latailen puhelinta tiuhaan, ja ihmettelen kalenterisynkkaa ja tahmaista toimimista. Uusi synkkausongelma, nyt puhelin on alkanut siirtämään myös outlookissa näkyviä merkintöjä. Mitkä merkinnät ovat ok ja mitkä vääriä, ei käy mistään ilmi.

  Bluetooth pätkii autokäytössä. Kun lähden liikkeelle, puhelin kytkeytyy aina automaattisesti, mutta putoaa irti 3…10min liikkeellelähdöstä. Kytkeytyy kyllä manuaalisesti takaisin, mutta tulee monta kertaa, että puhelu tulee juuri kun luuri on irronnut auton bluetoothista.

  Siirryn käyttämään vanhaa kotimaista luuriani, ja laitan lomasimmin samsungiin. Samat viat vaivaavat eri operaattorin simminkin kanssa.

  Kärvistelen muutaman päivän, ja 22.11. vien puhelimen myyjän (verkkokauppa) huoltotiskille.

  Eli kolmen viikon murhelista:
  kuulokeääni vaimea
  bluetooth katkeaa
  käyttö kankeaa
  exchange synkka sekoilee kalenterin osalta (mailit toimii hyvin)
  akun kesto tipahtanut muutamaan tuntiin, kuumenee ladatessa

  Puhelin olisi paperilla ja noin muutenkin ominaisuuksiltaan mieluinen, mutta kolme pahinta, bluetooth, kalenterisynkka ja akun kesto ovat sellaisia, joiden kanssa en tule toimeen. Katsotaan nyt, paraneeko kone huollossa.

 14. Tuo näppäinlukon automaatti on tosi kiusallinen, pakko käyttää manuaalista lukitsemista. Harmi vaan ettei se vaikuta taskulampun kytkimeen, se menee aina taskussa päälle..en sitä muuten päälle osaa laittaakaan!!
  Mutta onko kellään ollut ongelmaa kellon kanssa? Minulla se heittää ajaksi klo 6 milloin missäkin ja mihin aikaan sattuu..herätyskelloni sitten pärähtää 6:30 vaikka olisi äänettömälläkin..ihan outoa! Mahtaako se XCover-älykapula olla yhtä kehno?

 15. Näppäinlukonaikaa voi muuttaa näytön taustavalo asetusta muuttamalla.Puhelimen äänenkaikua tai kiertoa esiintyessä itsellä ongelma ratkennut kuuntelun äänenvoimakkuuden pitämällä alle kolmessa (soiton aikana vasen sivunäppäin).Bluetooth toiminut Mondeon omassa radiobluetooth-järjestelmässä loistavasti ja niin myös korvabluetoothilla.Ainut valituksen aihe ollut kellonajan jätättäminen,ei auta manuaali- tai automaattiasetus,eikä puhelimen ohjelman päivitys,taitaa pitää yllä tukiasemalta saatava aikaa,koska katvealueella kello yleensä jätättää jopa tunteja,mutta töihin ole aina herännyt oikeaan aikaan.;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>