Samsung Galaxy S – testissä – toinen päivä – Henkka

Kauan odotettuani pääsin vihdoin testaamaan kunnolla Samsungin Galaxy S puhelinta.
Omistan tällä hetkellä Iphonen. Kun sain Samsungin ensimmäistä kertaa käteeni, tuntui se hieman lelulta, ehkä painonsa takia.
Puhelin on paljon kevyempi kuin Iphone, mutta hieman isompi kooltaan. Entisenä Iphone käyttäjälle ei Android käyttöjärjestelmä tuottanut mitään ongelmia. Ohjelmat aukeavat ja asetukset säätyvät ongelmitta, kun taas ystävälläni Anssilla joka omistaa Nokia N900 tuntui olevan hiukan ongelmia totutella Android käyttöjärjestelmään. Internetin nopeus hämmästyttää myös. Iphonella videoitten ja nettisivujen latautumista saa odotella välillä kauankin, kun taas Samsungilla sivut aukeavat melkein välittömästi ja videot pyörivät YouTubessa saman tien. Android marketista voi ostaa sovelluksia, kuten pelejä, ohjelmia ja navigaattoreita jos siltä tuntuu. Osa ohjelmista on ilmaisia mutta ovat yleensä melko turhia. En silti sano etteivätkö ne olisi hauskoja.

Puhelin on ulkoisesti siisti, mutta suuren kokonsa takia se ei ehkä sovi kaikille käyttäjille yhtä hyvin kuin pienemmät peruspuhelimet. Samsung hämmästytti nopeudellaan ja uskomattoman tarkalla HD kamerallaan, joka nauhoittaa 720p videokuvaa ja ääntä ällistyttävän hyvin. Kameralla kuvaaminen on helppoa ja asetuksia kameralle löytyy enemmän kuin tarpeeksi.

Laitoin lyhyen videon Youtubeen jossa kuvaan Samsung Galaxy S:llä. Kannattaa katsoa video täydellä tarkkuudella ja kokoruudulla.

Tässä muutama testikuva:

 

Kuva otettu Nikon Coolpix 10 megapikseliä

 

Ylempi kuva on otettu Nikon Coolpix 10 megapikselin digikameralla ja ihan hyvältähän tämä näyttää.
Alempi kuva napattiin Samsung Galaxy S:llä ja täytyy sanoa että vaikka kamerassa on 5 megapikseliä vähemmän niin silti kuvanlaatu on vähintäänkin yhtä hyvä ellei parempi.

 

Kuva otettu Samsung Galaxy S:llä - 5 megapikseliä

 

Tiedostojen siirtäminen Samsung Galaxy S:llä vaatii erillisen ohjelmiston jonka avulla kuvien, musiikin ja videoiden siirtely koneelle ja puhelimeen onnistuu näppärästi, puhelimessa on mini usb liitäntä. Iphonen Itunesiin verrattuna Samsungin ohjelma oli helpompi ja selkeämpi käyttää.

Samsung Galaxy S plussat:

 • Hieno ulkonäkö
 • Loistava kamera
 • Helppo käyttää
 • Käyttöjärjestelmän nopeus
 • Internetin nopeus
 • Hinta
 • Ei vaadi kytkyä

Samsung Galaxy S miinukset:

 • Ei salamaa
 • Joidenkin mielestä liian iso
 • En vielä omista sellaista

Puhelimen akku kestää yllättävän hyvin. Paljon netissä surffaten ja 3G päällä, akku tuntuu kestävän reilun päivän, toki hieman asetuksia säätämällä saisi akun kestoa pidennettyä huomattavasti.

Yhteenvetona voin rehellisesti sanoa, että Samsung Galaxy S on paras puhelin mitä olen käyttänyt. Uskomattoman hyvä kamera, nopea käyttöjärjestelmä, siisti ulkonäkö ja internetin nopeus muiden hienojen ominaisuuksien joukossa aiheuttivat sen että pistin puhelimen tilaukseen. On se vaan niin hyvä!

Täältä näet mitä mieltä Anssi oli puhelimesta

 

Tästä voit tilata Samsung Galaxy S:n itsellesi


Myös nämä artikkelit saattavat kiinnostaa sinua...


Kommentit

Samsung Galaxy S – testissä – toinen päivä – Henkka — 2 kommenttia

 1. Internetin nopeus -kohta plussaa???

  Eikö se ole vähän siitä kiinni onko sinulla Saunalahden Nopsa, Perus vai Mini vai jonkun muun ISP:n mobiililaajakaista.

  Jos siis olet vielä alueella, jolla ei ole kuin vaikka GSM/EDGE-nopeus pelkästään, ei voida netin nopeutta pitää mitenkään plussana.

  • Jos käytät samaa liittymää Galaxy S:ssä ja Nokian N900:ssa, netin selaaminen on nopeampaa Galaxy S puhelimella. Puhelimen selainta verrattiin tuossa artikkelissa vanhaan Iphoneen. Kummassakin puhelimessa oli sama liittymä, mutta netissä surffaaminen oli Galaxyllä nopeampaa. Johtuen paremmasta selaimesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>