Kova kuin kivi – Arvostelu

Kova kuin kiviTom Chaney (Josh Brolin) on ampunut 14-vuotiaan Mattie Rossin (Hailee Stainfeld) isän ja näyttää selviävän teostaan kuin koira veräjästä. Omapäinen Mattie ei hyväksy sitä ja päättää palkata viinaan menevän kovaotteisimman seriffin ”Rooster” Cogburnin (Jeff Bridges) etsimään Chaneyn tuomiolle teoistaan. Mattie ei ole ainoa joka haluaa Chaneyn kiinni ja niinpä ihmisjahtiin osallistuu Texas Ranger LaBoeuf (Matt Damon). Kolmikon matka ei mene yhteisymmärryksessä koska Mattie haluaa kostoa ja LaBoeuf haluaisi viedä Chaneyn tuomiolle Texasiin siellä tehdyistä rikoksista. 

Kova kuin kivi on mukiinmenevä western-draama joka tasapaksusti etenevästä juonesta huolimatta pitää otteessaan erinomaisilla hahmoillaan ja hyvällä dialogilla joka on marinoitu loistavalla mustalla huumorilla. Päähahmojen henkilökemia osuu hyvin Cogburnin ollessa viskin polttama ”ammu ensin, kysy sitten” tyyppinen vanhanliiton seriffi, kun taas LaBoeuf on oikeustajullinen, uutta sukupolvea edustava lainvalvoja joka yrittää saada kunniaa Texas Ranger-tittelillään ennemmin kuin teoillaan. Hailee Stainfeldin on nuoresta iästään huolimatta tehnyt loistosuorituksen Mattiena joka on omapäinen ja periksi antamaton mutta kuitenkin niin naiivi.

Pääosissa: Jeff Bridges, Matt Damon, Hailee Steinfeld,Josh Brolin.
Ohjaaja: Ethan & Joel Coen
Genre: Western-draama
Katso tarkemmat tiedot IMDb:n sivuilta


Myös nämä artikkelit saattavat kiinnostaa sinua...


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>